UNEVEN 2013: Dans, film, beeldende kunst en live muziek komen samen

In november gaat UNEVEN 2013 van start, het interdisciplinaire festival waar dans, muziek, beeldende kunst en film samenkomen. Thema dit jaar is ‘Componisten’. Drie jonge componisten kozen werk van inspirerende oude componisten en gingen daarmee aan de slag om nieuwe composities te ontwikkelen. Het festival is op donderdag 7 tot en met zondag 9 november in Theater aan het Spui in Den Haag en op vrijdag 15 en zaterdag 16 november in Maaspodium Rotterdam. Grote componisten uit het verleden dienen als inspiratiebron voor nieuw werk. Lonneke van Leth Producties presenteert dit najaar de vijfde editie van het interdisciplinaire festival UNEVEN, geschikt voor iedereen die houdt van dans, muziek en spektakel. Kaartjes kosten tussen de € 10,- en € 20,- (bron: persbericht).

Choreografe Lonneke van Leth: “De ambitie van UNEVEN is om moderne dans toegankelijk te maken voor het grote publiek. Dit proberen wij te realiseren door de choreografie toegankelijk en herkenbaar te houden en het publiek te verrassen met verschillende dans- en muziekstijlen. Verder is het prachtig om te zien dat het festival een kweekvijver is voor jong danstalent, kunstenaars en musici. Naast professionele dansers doen studenten van Codarts mee. Drie jonge componisten Wolfert Brederode (Nederland), Maxim Shalygin (Oekraïne) en Leonie Roessler (Duitsland) kregen de opdracht om elk een oude componist te kiezen die een inspiratiebron voor hen zijn om nieuwe composities te creëren. Naast Stravinsky, een van de belangrijkste Russische componisten van de 20ste eeuw is gekozen voor werk van Mompou en Schnitke.

In de grote zaal vinden er drie dansvoorstellingen plaats waaronder één die geïnspireerd is op een van de bekendste werken van Stravinsky, De Vuurvogel. Deze dansvoorstelling is komisch en illustratief, dit ziet men terug in de vormgeving van het decor en de kostuums. Niet alleen is er in de grote zaal wat te beleven. Voorafgaand aan de voorstellingen in de grote zaal start er om 20.15 uur een programma in de foyer. Hier worden drie dansfilms getoond die geregisseerd zijn door Lonneke van Leth, geïnspireerd op werk van Mompou, Schnitke en Stravinsky. Ook vinden daar twee dansvoorstellingen plaats. De eerste is ‘Pulcinella vs. Petrushka’ waarbij de choreografie is verzorgd door de Italiaanse Riccardo Sbrighi. De tweede dansvoorstelling is ‘Schetsen voor Schnitke’. Niels Weijer is de choreograaf van dit stuk.

Kaarten voor de voorstelling in Den Haag zijn te bestellen via 070 3465272 of [email protected] en voor Rotterdam: 010 7070439 of [email protected] . Naast de losse kaarten zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen mogelijk, neemt u hiervoor contact op via [email protected]

 

Lees ook:Familievoorstelling ‘Sylphide’s Belofte’ – leuk voor de meivakantie
Lees ook:Poppodium 013 in Tilburg na verbouwing weer open
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Gergiev Festival Rotterdam
Lees ook:Tilburgs podium 013 sluit na Roadburn en Neurotic Deathfest voor grootscheepse verbouwing
Lees ook:ROtterdamse OrgelDAgen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>