Leids Film Festival 2013

Vrijdag 1 tot en met zondag 10 november 2013 vindt voor de achtste keer het Leids Film Festival (LFF) plaats, met voorpremières van over de hele wereld, jong filmtalent, lezingen, acht bijzondere locaties en feesten (2014: zie website). Het LFF is opgerekt van zes naar tien dagen. De organisatie probeert zichzelf elk jaar te overtreffen, nieuwe invalshoeken te bedenken en bijzondere locaties te zoeken, Zo is er sinds vorig jaar een online filmzaal bijgekomen. In 2006 organiseerden ‘jonge honden’ hun eigen filmfestival, omdat ze niet te spreken waren over het huidige filmklimaat. Het festival opent met The Pilgrim (1923) en The Immigrant (1917) van Charlie Chaplin in de Pieterskerk.

De Amerikaanse componist Timothy Brock heeft in samenwerking met de familie van Chaplin begeleidende filmmuziek geschreven, die worden uitgevoerd door het Haagse Residentie Orkest. De Tempelzaal van het Rijks Museum voor Oudheden (RMO) is zondag 3 november de locatie voor een van de grootste filmklassiekers van Hollywood, die 50 jaar geleden in de Nederlandse bioscopen verscheen: Lawrence of Arabia. De film speelt zich voor een groot deel af in Jordanië en past dan ook bij de tentoonstelling over de woestijnstad Petra, die op dit moment in het RMO te zien is. Voorafgaand aan de filmvertoning is er een oosterse bazaar. De slotfilm is The World’s End, die niet in ons land dreigde uit te komen omdat de film niet genoeg bezoekers zou trekken. Nieuw dit jaar is de American Indie Competition, met nieuwe, kleine, onafhankelijk geproduceerde Amerikaanse films. Deze competitie vervangt de Iron Herring, een priis voor de Nederlandse distributeur van de winnende film.

Lees ook:Leids Film Festival 2012
Lees ook:Leiden Internationaal Film Festival 2014
Lees ook:Festival Classique verhuist dit jaar van Den Haag naar Scheveningen
Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>