Affordable Art Fair 2013

Donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november 2013 voor de achtste keer de Affordable Art Fair (2014: klik hier) plaats: een internationale kunstbeurs met betaalbare kunst tot 5.000 euro. De beurs verhuist van de Westergasfabriek naar de IJ-over van Amsterdam-Noord: de Kromhouthal op bedrijventerrein De Overkant. In tegenstelling tot grote beurzen als de TEFAF in Maastricht en de KunstRai in Amsterdam is deze beurs gericht op mensen met een kleinere beurs, met werk van jonge opkomende kunstenaars tot bekende namen.

 

Naast het kunstaanbod zijn er verschillende activiteiten, zoals de gratis workshop Made By Me, waarin bezoekers zelf aan de slag kunnen, de Ongekend Jong Talent Show, de tentoonstelling Noord in Beweging, the Kidspiration Club en lezingen. Grenzend aan de Kromhouthal zit restaurant Stork, in een voormalige industriële loods. Tickets en tijden: zie website. In 1996 opende Will Ramsey de Art Warehouse in zuidwest Londen met werk van relatief onbekende kunstenaars voor 250 tot 2500 pond, om de toenemende belangstelling voor hedendaagse kunst en de gesloten Londense galeriewereld te overbruggen. Drie jaar later werd in Battersea Park de eerste Affordable Art Fair gehouden. De beurs groeide uit tot een wereldwijd fenomeen en vindt plaats in verschillende steden over de hele wereld.

Lees ook:Affordable Art Fair 2014
Lees ook:Affordable Art Fair 2015 in Amsterdam
Lees ook:Affordable Art Fair 2012 in Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Affordable Art Fair 2010
Lees ook:This Art Fair in de Beurs van Berlage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>