Film by the Sea 2013

Vrijdag 13 september 2013 opent de 15e editie van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen met de galapremière van de film ‘Gabrielle’ (2014: klik hier). Het filmfestival vindt plaats in CineCity en duurt tot en met zondag 22 september. Zaterdag 14 september vindt traditioneel de Spijkerbroeken-première plaats met de Nederlandse première van de film ‘Lovelance’.  Film by the Sea is hét filmfestival voor film en literatuur. Twaalf boekverfilmingen worden beoordeeld door een vakjury en een jongerenjury in de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie.

Ook daarbuiten zijn er tijdens het festival veel literatuurverfilmingen te zien tijdens het festival, zoals zes korte films gebaseerd op de verhalenbundel Zondig in Zeeland. Daarnaast biedt he tfestival een educatiprogramma met workshops.Vrijdag 20 september komen alle gasten (schrijvers, regisseurs en juryleden) bijeen voor de feestelijke Award Ceremony. De dag erop vindt het slotfeest van het festival plaats, na afloop van de vertoning van de Nederlandse premiere van de film ‘About Time’. Woensdag vindt de kindermiddag plaats voor kinderen vanaf 5 jaar, de dag erop het CUT-feest voor studenten in de Timmerfabriek. Tickets: zie website. Parallel aan het filmfestival vindt op Walcheren het muziekfestival Jazz by the Sea plaats, van 18 tot en met 22 september.

Lees ook:Film by the Sea 2012 in Vlissingen en Terneuzen
Lees ook:Film by the Sea 2014 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Festival Vlissingen
Lees ook:Filmfestival Film by the Sea Vlissingen – 9 t/m 18 september
Lees ook:Film by the Sea 2011 Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>