EK Zandsculpturen festival in Zandvoort

Maandag 29 juli 2013 gaat in Zandvoort aan zee het Europees Kampioenschap Zandsculpturen festival van start (2014: klik hier). Op verschillende plekken in de badplaats verrijzen beelden van circa 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog. Thema is ‘Iconen uit Europa’. Er is speciaal sculptuur zand aangerukt, omdat strandzand niet geschikt is. De zandkunstenaars gaan aan de slag op het Badhuisplein, het Favaugeplein, het Gasthuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein.

Ze zijn geselecteerd uit de database van de World Sand Sculpting Academy (WSSA), een organisatie die al meer dan twintig jaar wereldwijd wedstrijden organiseert, erkend door zowel de kunstenaars als de steden die de competities in huis halen. In hun database zijn ongeveer 600 hooggekwalificeerde kunstenaars uit alle werelddelen vertegenwoordigd. Verschillende Europese zandkunstenaars zijn ervoor naar Zandvoort hekomen. Iedere deelnemers gaat een icoon naar eigen keuze uit zijn of haar land van herkomst in zand uitbeelden. Als alles meezit, zijn de sculpturen tot ver in het najaar te bewonderen.

Lees ook:EK Zandsculpturen Zandvoort 2014
Lees ook:Zandvoort: EK Zandsculpturen 2015
Lees ook:EK Zandsculpturenfestival 2016 in Zandvoort en Noordwijk
Lees ook:Zandvoort gaat ‘lelijkste boulevard van Nederland’ oppimpen
Lees ook:Veluws Zandsculpturenfestijn 2012

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “EK Zandsculpturen festival in Zandvoort

  1. Ans

    Jammer dat er niet bij staat wanneer je dan ook daadwerkelijk die zAndsculpturen kunt bekijken, we waren er vandaag maar er is niks te zien! Slechte berichtgeving, kom je helemaal uit Brabant voor naar Zandvoort! En bedankt

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Er werd veel later dan het schrijven van dit artikel inderdaad melding gemaakt dat het evenement pas op 3 augustus begint: http://www.vvvzandvoort.nl/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>