Prinsen- en Prinsessendagen op Paleis Het Loo

Dinsdag 2 juli 2013 beleeft paleis Het Loo in Apeldoorn de eerste van een serie van zeven Prinsen- en Prinsessendagen. Het paleis nodigt alle kinderen uit om verkleed als prinsen en prinsessen te komen. Ze worden Koninklijk geschminkt en mogen plaatsnemen op een vorstelijke troon. In en rond het paleis is een speurtocht en het poppentheater speelt een voorstelling voor jong en oud. Prijzen en openingstijden: zie website.

 

Tot en met 15 september organiseert paleis Het Loo ‘Het Bloemenpaleis’, een tentoonstelling waarbij geurende bloemen en planten in paleis en tuinen centraal staan. Er zijn botanische illustraties van ruim 25 tekenaars te zien: bloemen en planten die vroeger vanwege hun geur en kleur geliefd waren aan het hof. Ook zijn er geurobjecten te zien, zoals een zilveren potpourrischaal uit de tijd van koningin Mary II Stuart (1662-1694), parfumbranders en –flesjes en bloemenvazen. Het publiek kan meer te weten komen over bloemenelementen in parfums en kan ruiken aan de belangrijkste ingrediënten van parfums uit de 17e en 18e eeuw. Het onlangs verworven schilderij ‘Violen’ van koningin Wilhelmina zal voor het eerst aan het publiek getoond.

Lees ook:Kerst op Paleis Het Loo
Lees ook:Kerst bij de Oranjes in Paleis Het Loo
Lees ook:Spirit of Winter op Paleis het Loo
Lees ook:Tentoonstelling Escher in paleis Soestdijk
Lees ook:Paleis Soestdijk jaar langer open voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>