Oerol Festival 2013 op Terschelling

Vrijdag 14 tot en met zondag 23 juni 2013 is het Waddeneiland Terschelling het domein van de 32e editie van Oerol, een van de grootste open air cultuurfestivals ter wereld (2014: klik hier). Thema dit jaar is: ‘Sence of Place’: Oerol geeft ruimte aan experimenten voor culturele landschap-ontwikkeling en wil dat met het publiek delen. Oerol neemt hierover in Europa het voortouw met een tweedaags seminar voorafgaand aan het festival. Rijkswaterstaat onderzoekt met ‘Huize Zanders’, een huis van zand, alternatieve, duurzame strandbebouwing die de natuurlijke aangroei van de kust en duinen zo min mogelijk hindert. Op het strand bij het Hoornse bos is Pannenland verrezen: vijfduizend Franse dakpannen zijn in het strand geplant. De wind zal het natuurlijke proces van zandophoping en vervorming zichtbaar maken, het proces waaraan de duinen en de Waddeneilanden hun bestaan te danken hebben.

 

Met het eiland als inspiratiebron en podium is Oerol uniek. Wat in 1982 begon als straatfestijn, groeide uit tot een internationaal bekend multidisciplinair festival. Het woord ‘oerol’ is Terschellings voor ‘overal’ en stamt af van een oude eilandgewoonte: als vroeger het vee met het voorjaar weer buiten kon grazen, liepen de beesten ‘oerol’. Onderdelen van het programma zijn overal op het eiland te vinden, vaak buiten en op onverwachte locaties. Festivalhart is Westerkeyn: een compleet Oerol-dorp met optredens. Op 14 juni begint het festival met de Oerol-braderie, straattheater en muziek in de cafés van Midsland. Overnachten kan overal, maar wildkamperen is verboden. Voor de zesde keer presenteert Cornald Maas (AVRO Opium) een live uitzending op Nederland 2, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni vanaf 19.25 uur, met artiesten, theatermakers en een gast die er speciaal voor naar Terschelling komt.

Lees ook:Terschelling: het is weer tijd voor OEROL
Lees ook:Oerol 2011 op Terschelling
Lees ook:Oerol Festival 2012 op Terschelling
Lees ook:Oerol op Terschelling stevent af op record ticketverkoop
Lees ook:Oerol 2010 op Terschelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>