Operadagen Rotterdam 2013

Zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2013 vinden de Operadagen Rotterdam plaats (2014: klik hier). De achtste editie begin zaterdagmiddag met Opera in de buitenlucht: een Buitenconcert op het Stadspodium op het Grotekerkplein. In totaal staan er 36 producties uit zes verschillende landen op 23 locaties op het programma. Het thema van dit jaar is ‘(R)evolutie: vrijheid’. De officiële opener is No Exit, vanaf 17.30 uur in de Laurenskerk, zo’n beetje het enige gebouw dat overeind bleef staan tijdens het  bombardement op 10 mei 1940 (de toegang is gratis).

Een van de opmerkelijke speelplekken is de voormalige gevangenis aan de Noordsingel. Net als vorige edities ontbreken de huiskamervoorstellingen niet. Als rode draad door het festival reist de vertelvoorstelling ‘De ongelooflijke veranderingen van Meneer Afzal’ langs zaaltjes in onder meer een strandtent, een galerie en een museum. Na het openingsweekend zijn er grote producties in het Nieuwe Luxor en de Rotterdamse Schouwburg. Daar vindt 2 juni de feestelijke afsluiting plaats met zangersensemble van de Nederlandse Reisopera en het Nederlands Blazers Ensemble.

Lees ook:Inbreken in plaats van uitbreken – een nieuw soort escape room in Rotterdam
Lees ook:Operadagen Rotterdam 2014
Lees ook:Geweldige stemming tijdens Parade of SAIL
Lees ook:Texel Halve Marathon 2011
Lees ook:Eerste TROS Muziekfeest op het Plein 2012 in Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>