Kunst-10-daagse Van Gogh Leeft in Etten-Leur

Zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2013 beleeft het Brabantse Etten-Leur de vijfde editie van de kunst-10-daagse Van Gogh Leeft! In Etten zette Vincent van Gogh zijn eerste stappen als kunstenaar. Voor het eerst heeft het evenement de vorm van een festival, met vooral het eerste weekend veel activiteiten. Belangrijkste onderdeel is zoals altijd de Kunstroute: zo’n honderd deelnemers presenteren hun werk op 38 locaties: in woonhuizen, kantoren, ateliers, galeries en tuinen. Hoofdlocatie is het Withof, met een overzicht van het werk van alle deelnemers. 

Zaterdag 25 mei is het Van Gogh Traditional Jazzfestival, met onder meer vanaf 13.00 uur een streetparade en een slotconcert in het Oderkerkpark. Kinderen kunnen overdag meewerken aan een mega scoopkrijttekening op het Raadhuisplein. Zondag is er een grote braderie en is het koopzondag in Meulemart. Een bijzondere plek neemt de NH Kerk/raadzaal in. Hier kan iedereen dagelijks terecht voor de Van Gogh Experience, maandag is er een debat met de titel ‘Leeft Van Gogh?’ en zondag 2 juni de officiële afsluiting.

Lees ook:Vallotton in Van Gogh Museum
Lees ook:‘Vincent van Gogh – A New Way of Seeing’ bij Pathé
Lees ook:‘Van Gogh in the Picture’, eendaags kunst- & filmfestival in CineMec Ede
Lees ook:Van Gogh Museum lanceert ‘Van Gogh op school’
Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>