Prinses Beatrix opent Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

Vrijdag 24 mei 2013 opende prinses Beatrix in Den Bosch het Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum. De afgelopen twee jaar werd het Brabants Museum gerenoveerd en uitgebreid. Het Stedelijk museum werd nieuw gebouwd. Beide musea vormen het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch met een collectie van archeologie tot hedendaags design. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door een glazen galerij rondom een monumentale binnentuin. Het Noordbrabants Museum richt zich op oude en hedendaagse kunst en de cultuurgeschiedenis van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden.

Het Stedelijk Museum exposeert hedendaagse beeldende kunst en design en collecties met sieraden en keramiek. Zaterdag 25 mei houden beide musea gratis open dag, met van 12.00 tot 17.00 uur een feestelijk openingsprogramma met binnen- en buitenactiviteiten. Acteurs dragen gedichten voor en onthullen kunstwerken. Na de open dag is het museum dinsdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Prins Constantijn opent Amsterdam Art Weekend en RijksacademieOPEN
Lees ook:Zondag 10 april opent ART BREDA
Lees ook:Marlene Dumas kunstenaar van het jaar 2015
Lees ook:Museum Boijmans viert 90e verjaardag Co Westerik
Lees ook:Vrijdag 12 februari: koning opent tentoonstelling Jeroen Bosch in Noordbrabants Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>