Vestingval Elburg – kunst, cultuur en historie

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, start de tweede editie van Vestingval Elburg. Tot en met zaterdag voor Pinksteren (18 mei 2013) is het middeleeuwse vestingstadje op de Noord-Veluwe het decor van kunst en cultuur. Deze keer wordt het evenement uitgebreid is staat er naast 29 kunstenaars een aantal dagen ook muziek, theater, dans en poëzie op het programma. Doel van het festival in de vesting (samengevoegd tot Vestingval) in Elburg is kunst in een nieuw jasje te steken.

Kunstwerken zijn te zien op plekken die normaal niet voor exposities worden gebruikt Naast fraaie binnentuinen, waaronder de kloostertuin, bieden ook veel historische panden plek aan het festival, zoals de Vischpoort, het Gruithuis en het Arent thoe Boecophuis. Alle locaties zijn iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken (gesloten op zondag 12 en maandag 13 mei).

Lees ook:Vestingval Elburg
Lees ook:Botterdagen en Open Monumentdag Elburg
Lees ook:Elburg Sleepbotendagen
Lees ook:New Horizons eerste internationale tentoonstelling over game en kunst in Leeuwarden
Lees ook:Botterdagen Elburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>