Latin American Film Festival in Utrecht

Dinsdag 7 tot en met zondag 12 mei 2013 verandert Utrecht in een latin metropole, tijdens de 9e editie van het Latin American Film Festival (LAFF). Het Louis Hartlooper Complex (LHC) biedt meer dan veertig hoogtepunten van de hedendaagse Latijns-Amerikaanse cinema (klik hier voor de trailer). Nieuw dit jaar is LAFF in Focus: elke festivaldag heeft een eigen thema, met elke dag een special film in de spotlights. Masterclasses, debatten, openluchtvoorstellingen en een secret cinema maken dit nieuwe programmaonderdeel compleet.

Het competitieprogramma biedt Latijns-Amerikaanse films die in Nederland niet eerder te zien waren: ze dingen mee naar de Latin Angel Awards. Daarnaast kiest het publiek de beste film en documentaire voor de HIVOS Audience Awards. Tussen de films door zijn er dansworkshops, is er een foto-expositie te bekijken en zijn er tal van DJ’s en concerten en elke dag spetterende fietstas op verschillende plekken in de Domstad. Tickets: zie website. Het Louis Hartlooper Complex bevindt zich aan de Tolsteegbrug 1 (Ledig Erf) in Utrecht. Louis Hartlooper was een Utrechtse acteur (1864-1922) en een van de beroemdste explicateurs bij de eerste (stomme ) films in Nederland. Al voor 1905 had hij die baan bij een reizende bioscoop. Explicateurs waren in die tijd beroemdheden: mensen kwamen meer af op deze ‘bioscoopsterren’ dan op de film zelf. Ze verklaarden de stomme filmbeelden en kregen applaus, bloemen en cadeaus van het publiek. Het beroep stierf uit met de komst van de geluidsfilm.

Lees ook:Latin American Film Festival 2010 in Utrecht
Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Holland Animation Film Festival in Utrecht
Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Leiden Internationaal Film Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>