Tot en met 1 april stemmen voor de Museumprijs 2013

Tot en met 1 april kan iedereen via internet stemmen op één van de vier genomineerde musea voor de Museumprijs 2013. De prijs (100.000 euro0 gaat naar het museum met de meeste stemmen, maar ook de stemmers zelf maken kans op een prijs: een driedaagse trip naar Istanbul. De genomineerde musea zijn Museum Dr8888 in Drachten, Beeld en Geluid in Hilversum, het Joods Historisch Museum (JHM) in Amsterdam en Museum De Koloniehof in het Drentse Frederiksoord.

 

De Museumprijs is in 1990 ingesteld als initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij en is uitgegroeid tot de meest prestigieuze publieksprijs op museumgebied. Ieder moeten musea aan een andere categorie voldoen om naar de prijs mee te kunnen dingen. Dit jaar is dat hoe een museum erin slaagt een groep of gemeenschap aan zich te binden. Vorig jaar was Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden de gelukkige winnaar.

Lees ook:Museumprijs voor Boijmans van Beuningen
Lees ook:Museumprijs voor Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:TextielMuseum Tilburg krijgt Museumprijs 2017
Lees ook:Museum de Fundatie Zwolle beleeft topjaar
Lees ook:Topjaar voor museum de Fundatie in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>