Stanislavski Opera met Onegin in Carré

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari 2013 is Koninklijk Theater Carré in Amsterdam het domein van de Stanislavski Opera. Aan het begin van het Nederland-Rusland-jaar haalt Carré orkest, koor en solisten naar Nederland, voor drie voorstellingen van de opera Jevgeni Onegin van Tsjaikovsky (klik hier voor filmpje). De groep begon als studio van het Bolshoi Theater in Moskou en ontwikkelde zich tot zelfstandig operahuis.

De groep is vernoemd naar de beroemde Russische theaterdirecteur Constantin Stanislavski (1863-1938), die een systeem van acteren bedacht dat wereldwijd navolging vond: de voorloper van method acting in Hollywood. De website van Carré ligt plat ‘wegens overweldigende belangstelling’: kaarten bestellen kan via de Carrélijn 0900-2525255 en aan de kassa van het theater,

Lees ook:Mariinsky Ballet in theater Carré
Lees ook:Nationale Opera verkozen tot ‘Opera Company of the year 2016′
Lees ook:Metropolitan Opera New York live in negen bioscopen
Lees ook:Ellen ten Damme met Cirque Stiletto II in Carré
Lees ook:Jubileumgala in 125-jarig Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>