Lennaert Nijgh Festival: eerbetoon in Haarlem

Zaterdag 26 en zondag 27 januari 2013 beleeft Haarlem het Lennaert Nijgh Festival, een eerbetoon van de Spaarnestad haar grote tekstdichter, liedjesschrijver, poëet en stadschroniqueur. In januari zou Lennaert Nijgh (1945-2002) 68 zijn geworden: in november 2012 was het tien jaar geleden dat hij stierf. Stichting de Brugmakers zet een gevarieerd programma voor jong en oud neer in Haarlem, in samenwerking met vele muzikanten die Lennaert dankbaar zijn voor wat hij naliet. Haarlem bruist dit weekend, met onder meer de Tour der Troubadours in kroegen, op schepen en in huiskamers, concerten in de Philharmonie, exposities en films.

Het Letterkundig Museum biedt een expositie, brieven, foto’s en andere persoonlijke zaken zijn te zien in het Noord-Holands archief, er is kunst geïnspireerd op zijn teksten en er worden films gedraaid die hij maakte of waarin hij te zien was. De inmiddels gerestaureerde Koffer van Lennaert, ‘De Jonge Jacob’, komt speciaal voor het festival vanuit Urk naar Haarlem, net als  zijn brommertje. Stadsbeiaardier Rien Donkersloot bespeelt zaterdag vanaf 14.145 uur het klokkenspel van de Bavotoren: dan klinken liederen van Nijgh en Boudwijn de Groot over de binnenstad.

Lees ook:Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film
Lees ook:Hommage aan Freek in DeLaMar Theater
Lees ook:‘Romanovs & Revolutie – het einde van een monarchie’ in Hermitage Amsterdam
Lees ook:AFFR 2017: Architectuur Film Festival Rotterdam
Lees ook:Cinema Palace in Haarlem sluit de deuren na het Filmfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>