CaDance Festival Den Haag

Vrijdag 25 januari tot en met zaterdag 9 februari 2013 vindt in Den Haag de 16e editie plaats van het Cadance Festival, een tweejaarlijks modern dansfestival met nieuwe en gevarieerde makers. Thema dit jaar is Proximity: nabijheid en intimiteit, een intieme uitwisseling met de danskunst. Dansers laten zien dat hun kunst altijd een persoonlijke ervaring schept. Veel beginnende choreografen die naar CaDance komen, maken later naam in de Nederlandse danswereld.

Het festival telt zestien premières. Vijf makers zijn uitgenodigd om nieuw werk te maken op een zelf gekozen locatie. Het publiek trekt langs een uitgezette route om zich te laten verrassen door dans op een intieme plek. Het Nederlands Dans Theater en danshuis Korso presenteren samen hun eerste talenten-ontwikkelingsprogramma. Daarnaast willen zij deze talentvolle choreografen de kans geven om zich te ontwikkelen: bij NDT2, het podium voor jonge dansers binnen het Nederlands Dans Theater, het internationaal befaamde dansgezelschap uit Den Haag.

Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2013
Lees ook:Festival Cement in Den Bosch
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2012 in Maastricht
Lees ook:Springdance 2009 in Utrecht
Lees ook:Holland Dance Festival in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>