Lichtfestival China Light Rotterdam

Vrijdag 7 december 2012 tot en met 14 februari 2013 is Het Park bij de Euromast in Rotterdam het domein van een nieuw en uniek lichtfestival: het China Light Rotterdam. De Chinese traditie van lichtfestivals komt naar de havenstad en strijkt neer aan de voet van de Euromast. Ruim 40 Chinese kunstenaars bouwen hier een paradijs. met meer dan 35 betoverende lichtobjecten van sprookjesfiguren, bloemen, dieren, een 100 meter lange draak en de Temple of Heaven (een replica van de tempel in Peking).

Daarnaast zijn er lasershows en Chinese voorstellingen. Niet alleen Het Park, ook de binnenstad van Rotterdam wordt in Chinese sferen gehuld: lichtobjecten en lampionnen op de Westersingel, het Schouwburgplein en wijkpark Het Oude Westen wijzen de weg naar China Light Rotterdam. Het festival is iedere dag te bezoeken van 16.30 tot 22.00 uur. Vrijdag 7 december gaat Het Park om 19.00 uur open voor het publiek, op Oudejaar is het Park gesloten. Tickets: zie website.

Lees ook:Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Safaripark Beekse Bergen: ‘Africa by Light’ wordt kilometer langer
Lees ook:China Festival of Lights in Emmer Dierenpark
Lees ook:Toch Chinees Nieuwjaar in Amsterdam
Lees ook:China Light in Burgers’ Zoo Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>