GLOW 2012 in Eindhoven

Zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 november 2012 is het centrum van Eindhoven voor de 7e keer domein van het lichtfestival GLOW (2014: klik hier). Doel is om de lichtstad op de kaart zetten als bruisende stad waar licht, kunst, design en technologie samenkomen. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland tonen hun lichtkunst en designtoepassingen. Naast bekende projectietechnieken maken ze gebruik van nieuwe media technologieën als computers, sensoren en animatie. Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve evenementen in Nederland.

Inmiddels is er samenwerking met steden als Gent en Jeruzalem. Thema van deze editie met dertig projecten is ‘Façades en Faces’. Voor de veiligheid van de naar schatting 400.000 bezoekers is een aantal straten in de binnenstad afgezet. Het festival wordt zaterdag op 20.12 uur geopend door burgemeester Ron van Gijzel op het Stadhuisplein. In het kader van Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018 zullen duizenden bezoekers tegelijkertijd met leslampjes de lucht in schijnen. GLOW begint iedere avond om 19.00 uur en duurt zondag tot en met donderdag tot 24.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. GLOW-S (op Strijp-S) begint om 18.00 uur, vrijdag en zaterdag van tot 24.00 uur, zondag tot en met donderdag tot 23.00 uur.

Lees ook:GLOW 2011 Eindhoven
Lees ook:GLOW Eindhoven 2017
Lees ook:GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november
Lees ook:Jubileumeditie Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven
Lees ook:GLOW 2014 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>