Benefietconcert ‘Oncofonie, Symfonie voor je leven’ in Carré

Zondag 16 september 2012 presenteert Stichting Kanker in Beeld een uniek en eenmalig benefietconcert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam: de Oncofonie, symfonie voor je leven’. Bekende artiesten als Liesbeth List, Ben Cramer, Cor Bakker, Iris Kroes, Hans Dagelet, Sylvana Simons en Henny Huisman verlenen belangeloos hun bijdrage. Ook 360 kankerpatiënten staan op de bühne. Zingend brengen ze samen een ode aan het leven (bron: persbericht).

 

Meer dan een jaar hebben de patiënten naar hun optreden in Koninklijk Theater Carré toegeleefd. Hun hele zomer stond in het teken van repetities. Over belangstelling hoeven ze zich geen zorgen te maken. De zaal in Koninklijk Theater Carré is tot de nok toe gevuld. De Oncofonie is een muziekstuk dat speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd en vrijwillig wordt uitgevoerd door bijna 500 artiesten, musici, componisten, kankerpatiënten en hun naasten. Koninklijk Theater Carré stelt gratis haar zaal ter beschikking.

 

De opbrengst gaat naar Stichting Kanker in Beeld, die sinds 1997 landelijk creatieve en beeldende expressie stimuleert voor mensen die direct of indirect met de ziekte kanker te maken hebben. Eén van de initiatieven is Zingen voor je Leven, een landelijk korennetwerk voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Het eerste koor startte in 2003. Intussen is het aantal koren in Nederland gegroeid naar 24. Samen zingen blijkt een helende werking te hebben voor de ziel en dat brengt een verbetering in de kwaliteit van leven teweeg.

Sylvana Simons zal de presentatie van de ‘Oncofonie, symfonie voor je leven’ voor haar rekening nemen. Henny Huisman verzorgt een drumact. Liesbeth List zingt het lied ‘Heb het leven lief’, Ben Cramer vertolkt een bewerking op ‘Hoort mij aan Pessimisten’, geschreven door Pierre Kartner en Iris Kroes zingt het lied ‘NU’, dat speciaal is gecomponeerd en geschreven voor de Oncofonie. Elke noot zal vreugde, troost en kracht brengen. De 360 koorleden uit het korennetwerk Zingen voor je Leven laten het publiek op indrukwekkende wijze zien, horen en voelen hoe groot de kracht is van hun saamhorigheid en positieve energie.

 

Lees ook:Wereldkankerdag 2013
Lees ook:30.000 kankerpatiënten per dag geholpen met medische isotopen uit Petten
Lees ook:KWF Kankerbestrijding verwelkomt Toneelgroep Amsterdam als nieuwe ambassadeur
Lees ook:Youp hele maand november in Carré
Lees ook:Herman van Veen viert jubileum in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>