Tentoonstelling Escher in paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk bij het Utrechtse Baarn, het voormalige woonpaleis van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard, biedt van 17 augustus tot en met 18 november 2012 een unieke tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher: ‘Wandelingen in de Tijd, van Italië naar Baarn’. In meerdere vertrekken van het paleis hangen 80 werken uit de meest vruchtbare periodes uit Eschers leven (1898-1972).

Ze zijn donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bewonderen. Donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september staat de fair Royaal Genieten Soestdijk in de voortuin van het paleis. Hij woonde 13 jaar in Italië en 30 jaar in Baarn. ‘Wandelingen in de tijd’ weerspiegelt zijn meest productieve periode in Baarn. In een ander paleis zijn permanent 130 wereldberoemde tekeningen van Escher te zien: paleis Lange Voorhout in Den Haag, het voormalig winterpaleis van koningin-moeder Emma, tot haar dood in 1934. Tot 1990 hebben de vorstinnen gebruik gemaakt van dit stadspaleisje in het hart van de residentie. Sinds 2002 is dit pand het museum Escher in het Paleis.

Lees ook:Royaal Genieten op paleis Soestdijk
Lees ook:Picknick in het Park van Paleis Soestdijk
Lees ook:Rijk zoekt ideeën voor herbestemming Paleis Soestdijk
Lees ook:Escher en Islam in Tropenmuseum Amsterdam en Paleis in Den Haag
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>