Oerol Festival 2012 op Terschelling

Vrijdag 15 tot en met zondag 24 juni 2012 is het Waddeneiland Terschelling het domein van de 31e editie van Oerol (2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘De wind voert het woord.  Oerol is een jaarlijks terugkerend tiendaags locatietheater -en landschapkunst festival. Met het eiland als inspiratiebron en podium is Oerol uniek. Wat in 1982 begon als straatfestijn, groeide uit tot een internationaal bekend multidisciplinair festival.

Het woord ‘oerol’ is Terschellings voor ‘overal’ en stamt af van een oude eilandgewoonte: als vroeger het vee met het voorjaar weer buiten kon grazen, liepen de beesten ‘oerol’. Onderdelen van het programma zijn overal op het Waddeneiland, vaak buiten en op onverwachte locaties. Er gaan 16 locatietheater-voorstellingen in première en vijf stukken van internationale gezelschappen zijn voor het eerst in Nederland te zien. Dit jaar vervangt het polsbandje het in 1995 ingevoerde paspoort als entreebewijs. Dat geeft toegang tot het festivalterrein Westerkeyn en is nodig om tickets voor voorstellingen te kopen. Tijdens het festival verschijnt de Oerol dagkrant met onder meer festivalnieuws en de laatste programma-informatie. Er zijn drie braderieën: 19 juni op Werst Terschelling, 20 juni in Hoorn en 21 juni in Midland. Overnachten kan ook op buureiland Vlieland: er vaart een watertaxi tussen beide Waddeneilanden. De AVRO is tijdens Oerol aanwezig en brengt iedere dag verslag op radio en tv: te beginnen op zondag 17 juni vanaf 17.05 uur met de documentaire ’30 jaar Oerol’ op Nederland 2.

Lees ook:Oerol op Terschelling stevent af op record ticketverkoop
Lees ook:Oerol op Terschelling: 9-18 juni
Lees ook:Oerol Festival Terschelling
Lees ook:Oerol Festival 2009 op Terschelling
Lees ook:Oerol 2011 op Terschelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>