Tong Tong Fair 2012 in Den Haag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei 2012, opent op het Malieveld in Den Haag de 54e editie plaats van de Tong Tong Fair (2013: klik hier). In 1959 organiseerde een groepje Indische Nederlanders voor het eerst een Indische Pasar Malam die uit groeide tot de grootste ter wereld en tegenwoordig Tong Tong Fair heet. Tot en met Tweede Pinksterdag (zondag 28 mei) presenteert de Fair een cross-over van oosterse en westerse culturen, van ‘animal pop’ uit Papua tot hiphop uit de polder. De Fair bestaat uit de Grand Pasar met het Indonesische Paviljoen, de Eetwijk met Aziatische restaurants en waroengs en het Tong Tong Festival: een cultureel programma met exposities en theater.

 

Zo komt Ayu Tong, de beroemdste schrijfster van Indonesië, spreken over haar nieuwe boek ‘Het getal Fu’. De Indonesische zangeres Anggun treedt op. Ze verkocht twee miljoen platen in 35 landen en is niet alleen beroemd in haar geboorteland, maar ook in Frankrijk, waar ze al jaren woont. Dit jaar biedt het festival een themaprogramma over batik, met een expositie, workshops, modeshows en lezingen. De Pasar krant biedt het volledige programma van het festival. Stichting Tong Tong zet zich in voor de Indische (Euraziatische) cultuur waarin Oost en West samenkomen. Dat ontstond meer dan vierhonderd jaar geleden en is een van de oudste mengculturen ter wereld. De Tong Tong Fair is iedere dag open van 12.00 tot 22.00 uur.

Lees ook:Nog tot en met zondag 7 juni: de Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Zaterdag 28 mei opent de 58e Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Haagse Pasar Malam heet nu Tong Tong Fair
Lees ook:Tong Tong Fair 2014 op Malieveld Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2011 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>