Movies That Matter Filmfestival 2012 in Den Haag

Donderdag 22 tot en met woensdag 28 maart 2012 vindt in Den Haag in het filmfestival Movies That Matter plaats (2013: klik hier). Drie jaar geleden werd het de opvolger van het Amnesty International Filmfestival en verhuisde naar Den Haag, de internationale stad van Vrede en Recht. Het is hét Nederlandse podium voor de geëngageerde film: films die het debat aanwakkeren over mensenrechten, menselijke waardigheid en situaties waarin ze in het gedrang komen. In Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui worden ruim 70 maatschappelijk geëngageerde films en documentaires getoond.

 

Naast het hoofdprogramma (A Matter of Act en Camera Justitia) kent het festival een verdiepingsprogramma, een feestelijke openingsavond, een educatieprogramma, speciale besloten voorstellingen en een randprogramma met talkshows en debatten, muziekoptredens, een toneelvoorstelling en een foto-expositie. Het festival sluit af met de uitreiking van de Movies that Matter Vlinders. Er zijn twee Amnesty International prijzen – Gouden Vlinders – te vergeven: één voor de beste documentaire en één voor de meest imponerende mensenrechtenactivist –of organisatie. Amnesty International ijvert ruim veertig jaar voor naleving van de rechten van de mens overal ter wereld. Hoofdlocatie is het Filmhuis Den Haag aan het Spui, maar elders in het land zijn het hele jaar door ook filmvertoningen: Movies that Matter on Tour. 

Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Filmfestival 2011
Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Tiende Amnesty Filmfestival
Lees ook:Movies That Matter Festival 2016 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>