Internationaal Film Festival Rotterdam 2012

Woensdag 25 januari 2012 start de 41e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat duurt tot en met zondag 5 februari (2013: klik hier). Het IFFR is een groot filmevenement en belangrijk internationaal platform voor actuele filmkunst, voor aanstormend talent en filmgerelateerde kunst. Naast films (kik hier voor alle trailers) zijn er performances, talkshows, feesten, installaties en interactieve voorstellingen. Het IFFR onderscheidt zich van andere internationale festivals met een programma van films die net even anders zijn.

 

Het belooft weer een goed jaar te worden: in de eerste drie dagen van de online kaartverkoop werden 100.000 tickets verkocht: dat is eenderde van het totaal  aantal beschikbare kaartjes. Populaire films zijn al helemaal uitverkocht, al zullen er aan de kassa nog kaartjes beschikbaar zijn. Net als vorige edities zijn vooral avond- en weekendvoorstellingen gewild; voor vertoningen overdag en doordeweeks is nog genoeg plek. Het festival reikt verschillende prijzen uit: in de prestigieuze Tiger Awards Competitie strijden niet gevestigde namen om de eer, maar aanstormend talent. Het jongere zusje is de Tiger Awards Competitie voor Korte Films.  Daarnaast zijn er publieks-, filmcritici- en specialistische prijzen.

Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2014
Lees ook:IFFR – filmfestival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2015
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2011
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>