Eurosonic Noorderslag 2012 Groningen

Woensdag 11 tot en met zaterdag 14 januari 2012 barst Groningen uit zijn voegen vanwege EuroSonic Noorderslag, met zo’n 33.000 bezoekers en meer dan  300 artiesten (2013: klik hier). EuroSonic is Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival voor Europese muziek, met twee festivals, een conferentie, een talenten-uitwisselingsprogramma (ETEP) en de presentatie van zeven muziekprijzen. Woensdag-, donderdag- en vrijdagavond staan in het teken van nieuw Europees talent en zaterdagavond 14 januari vindt Noorderslag plaats: de belangrijkste staalkaart van de Nederlandse popmuziek. Ieder jaar treden de nieuwe en beste Nederlandse artiesten op in De Oosterpoort. De dag erop treden een aantal artiesten van Noorderslag op tijdens Afterslag in Apeldoorn.  

De conferentie is hét businessplatform voor de Europese muziekmarkt, met 3000 muziekprofessionals uit binnen- en buitenland en meer dan 150 panels, keynote speeches, awardshows, discussies en presentaties. Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic Noorderslag verschillende nationale en internationale prijzen uitgereikt. De de Europese Commissie en de European Broadcasting Union reiken EBBA-Awards uit aan tien debuterende Europese artiesten die buiten de eigen landsgrenzen succes hebben. De Popprijs is voor de artiest die afgelopen jaar veel bijdroeg aan de Nederlandse Popcultuur. De European Festival Awards is een prijzenreeks voor de beste festivals in Europa. De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het hele oeuvre van een popjournalist. Wie geen ticket wist te bemachtigen: radio en tv besteden volop aandacht aan het festival en in de stad zijn verschillende gratis side-events.

Lees ook:Groningen: Eurosonic Noorderslag 2018
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2017: woensdag 11 t/m zaterdag 14 januari
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2015 in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2013
Lees ook:Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>