Theater Helmond door brand verwoest

Theater ‘t Speelhuis in Helmond is donderdagavond door brand verwoest. De oorzaak van de brand die rond zes uur uitbrak, is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. Rond 10 uur ’s avonds was de brand onder controle, maar volgens burgemeester Fons Jacobs moet het gebouw als verloren worden beschouwd. Het theater was een monument van de architect Piet Blom (1934-1999) die ook de naastgelegen kubuswoningen ontwierp. Ook vier tot zes kubieke kubuswoningen naast het theater zijn door de brand verwoest. Ook die moeten volgens de burgemeester als verloren worden beschouwd.

 

Tientallen woningen in de buurt moesten worden ontruimd, met als de bibliotheek die wel kon worden gered. Het theater en de kubuswoningen zijn een landmark van Helmond. Alleen in Rotterdam staan ook kubuswoningen van Piet Blom. Volgens Abel Blom, de zoon van de architect, moet en kan het gebouw worden herbouwd: ‘Alle tekeningen zijn er nog.’ De a-capella zanggroep Montezuma’s Revenge zou er donderdagavond een optreden geven. Alle apparatuur van de band is door de brand verwoest.

Lees ook:Gemeentehuis Waalre afgebrand
Lees ook:Grote brand verwoest Julianakerk in Rotterdam
Lees ook:TU Bouwkunde verwoest; schatten verloren
Lees ook:Grote brand in Rotterdam: 17 mensen moesten hun huis uit
Lees ook:Brandweer redt VOC replica’s en Batavia Stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>