Intocht Sinterklaas in Amsterdam 2011

Zaterdag 12 november 2011 komt Sinterklaas officieel aan in Dordrecht,  maar de dag erop doet hij zijn intocht nog een dunnetjes over in Amsterdam. Als beschermheilige van de hoofdstad is dit voor Amsterdammers de ‘echte’ intocht van de Goedheiligman. Zondag 13 november 2011 komt hij met honderden Pieten aan in Amsterdam.

Hij vaart vanaf 10.30 uur over de Amstel en de Nieuwe Herengracht naar het Scheepvaartmuseum. Daar gaat hij om 12.00 uur aan wal en wordt verwelkomd door de burgemeester. Om 12.30 uur begint hij met zijn gevolg aan de 73e Sinterklaasoptocht door de binnenstad. Circa 13.15 uur komt de stoet aan bij de Sint Nicolaaskerk op de Prins Hendrikkade en om 13.15 uur op de Dam. Daar zijn optredens van onder andere Dirk Scheele en de ROC Band. Van 14.00 tot 14.40 uur nemen de Sint en de burgemeester op de catwalk het défilé af en om 14.45 uur begint de Sint aan zijn vervolgtocht over Rokin en Spui, door de Utrechtsestraat en over het Weteringscircuit. Om 15.30 uur arriveert de Sint op he tleidse plein en om 16.00 uur spreekt hij de kinderen toe vanaf het bordes van de Stadsschouwburg. Tot slot (altijd leuk): al decennialang klimmen levensgrote Pietenpoppen langs touwen in de Amsterdamse Bijenkorf omhoog en omlaag in de vier verdiepingen hoge hal en maakt de Goedheiligman regelmatig zijn opwachting op een speciaal voor hem opgetuigde troon op de eerste verdieping.

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Zondag 17 november intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>