GLOW 2011 Eindhoven

Zaterdag 5 tot en met zaterdag 12 november 2011 is de openbare ruimte in het centrum van Eindhoven voor de 6e keer decor en podium van GLOW, Forum of Light in Art & Architecture (2012: klik hier). Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland tonen hun lichtkunst en designtoepassingen. Naast bekende projectie-technieken maken ze gebruik van nieuwe media technologieën als computers, sensoren en animaties. Thema dit jaar is ‘waan en werkelijkheid’.  Zo wordt de gevel van het stadhuis getransformeerd tot gotische kathedraal. Startpunt van de ruim vier kilometerlange lichtroute is het voormalig postkantoor op het Stationsplein. Vorig jaar trok het gratis evenement van internationale allure een slordige 250.000 bezoekers.

 

Dit jaar verbindt GLOW twee feestvierende instituten met elkaar: het 75-jarige Van Abbemuseum en de 55-jarige TU Eindhoven. Een laserstraal door de lucht koppelt beiden aan elkaar. De derde jubilaris is Philips, dat zich 120 jaar geleden in Eindhoven vestigde en tijdens GLOW een groot project adopteert: uitgelichte gebouwen en landschapselementen op en rond de campus van de TU. GLOW wil Eindhoven op de kaart zetten als bruisende stad waar licht, kunst, design en technologie samenkomen. Dit jaar komt er een kinderproject bij: ‘Maak je lamp voor GLOW’. Lagere schoolkinderen ontwerpen duizend bonte lampenkappen die zaterdag 5 november boven de Markt worden opgehangen. De lichtinstallaties ‘werken’ zondag tot en met donderdag van 18.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 24.00 uur. Vanaf zondag organiseert VVV Eindhoven rondleidingen langs een speciaal uitgezette kunstroute.

Lees ook:GLOW 2012 in Eindhoven
Lees ook:GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november
Lees ook:GLOW Eindhoven 2017
Lees ook:GLOW 2014 in Eindhoven
Lees ook:Jubileumeditie Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “GLOW 2011 Eindhoven

 1. joan rijkers

  Ben ik dan de enige die GLOW-2011 een enorme tegenvaller vond? Inderdaad de Catharina-kerk, het stadhuis en het gebouw bij de TUE waren leuk, maar voor de rest was het een grote teleurstelling. Als je weet wat er qua lichtprojectie mogelijk is, kan Eindhoven nog heel erg veel leren. Te veel kunstzinnige projecten, wordt daarvoor subsidie verleend? Laat dat dan maar naar de Gezondheidzzorg gaan!

  Voor mij geen GLOW meer!

    /   Reply  / 
 2. Allstar's Reggae Band

  Gelukkig maar, want wij vonden jou toch al een lul. Goed dat je niet nog een keer komt!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>