Kunstmaand Ameland 2011

Het waddeneiland Ameland staat in november in het teken van de 15e  editie van Kunstmaand Ameland: ‘een cultureel hoogtepunt met een eilandbrede expositie waar de zee de grens aangeeft’, meldt de website. Kunst vermengd met het ingetogen novemberlandschap; de mystieke stilte en het soms mistige of stormachtige waddenweer. Thema dit jaar is Eb & Vloed. Circa 60 kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden tonen hun werk.

 

Op verschillende binnen- en buitenlocaties in en rond de vier dorpen zijn tentoonstellingen ingericht. Doel is een grote verscheidenheid aan disciplines te laten zien. Het kunstaanbod is dan ook divers: schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, video-art, textiel, glaskunst en keramiek. Breed is ook de variatie in stijlen, van realistisch tot totaal abstract. Naast beeldende kunst biedt het waddeneiland deze maand podiumkunst:  concerten en andere opvoeringen. Kunstenaars die op Ameland exposeren, geven workshops aan de bezoekers.

Lees ook:Affordable Art Fair 2011 Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Affordable Art Fair 2010
Lees ook:25e Kunst10daagse Bergen
Lees ook:FIRST ART FAIR in Passanger Terminal Amsterdam
Lees ook:Nieuwe ‘ecologische attractie’ op de Wadden: Zonnepark Ameland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>