Tweede Museumnacht Delft

Vrijdag 28 oktober 2011 Delft de tweede editie van haar eigen museumnacht (2012: klik hier). Na het succes van vorig jaar zijn er ditmaal nog meer deelnemers en bijzondere projecten. Tussen 19.00 en 01.00 uur zijn de meeste musea en galeries open voor het publiek. Daarnaast tonen kunstenaars hun werk in ‘Pop-up galeries’: leegstaande panden. Thema dit jaar is ‘Kunst Gluren’. Studenten van de TU, kunstacademies en andere creatievelingen konden meedoen aan een prijsvraag: een route ontwerpen door de Delftse binnenstad waardoor iedereen kan zien dat het museumnacht is. De winnares (met ‘Kunst Gluren’) is afgestudeerd industrieel ontwerper aan de TU Delft.

Bewoners is opgeroepen om de kunst die bij hen thuis hangt in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast organiseren musea en galeries allerlei activiteiten, zoals een modeshow uit de Gouden Eeuw in museum het Prinsenhof, een vuurwerkshow in het Legermuseum, ritjes in een tuktuk en rondvaarten met verhalenvertellers.

Lees ook:Eerste Museumnacht Delft
Lees ook:Museumnacht Delft 2012
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2011
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2012
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>