Deventer op Stelten 2011

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli 2011 vindt de 15e editie plaats van  het internationale festival Deventer op Stelten (2013: klik hier): drie dagen lang is de Hanzestad het decor voor hoogstaand buitentheater, theater op stelten en spektakel op hoog niveau. Op het programma staan ruim 140 gratis toegankelijke voorstellingen, onder meer uit Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Colombia en Nederland. Het festival biedt een podium aan topacts uit binnen –en buitenland. Dat kunnen voor voorstellingen zijn in de buitenlucht, hoog boven het publiek op stelten, maar ook voorstellingen die de Hanzestad ‘op stelten zetten’.

 

De hele binnenstad van Deventer en beide oevers van de IJssel fungeren als decor. Speciaal voor het festival varen er twee pontjes. Alle voorstellingen zijn gratis, ook in de Deventer Schouwburg, de Bergkerk, het Burgerweeshuis en de exposities. In het kader van deze jubileumeditie verzorgt de Franse Compagnie Carabosse in het Worpplantsoen aan de overkant van de IJssel een Installation de Feu: een poëtisch wandelparcours met ruim 2000 vuurpotten, ingenieuze vuurinstallaties en live muziek. Aan het Verlaagde Wellepad is een beeldend kunstproject: ‘De Stad – De Rivier’. De Franse Générik Vapour zet de binnenstad op stelten met ‘Bivouac’, een industrieel theatraal spektakel met olievaten en live muziek. Close Act uit eigen land verovert de Brink met een paradevoorstelling met dinosaurussen en reusachtige vogels.

Lees ook:Twintigste editie Deventer op Stelten – vrijdag 8 t/m zondag 11 juli
Lees ook:Deventer op Stelten – straattheater ‘op hoog niveau’
Lees ook:Deventer op Stelten 2012
Lees ook:Deventer op Stelten 2014
Lees ook:Internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>