Oerol 2011 op Terschelling

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juni 2011 vindt op Terschelling de 30e editie plaats van Oerol (2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘10 dagen het geluid van een eiland’. Oerol is een jaarlijks terugkerend tiendaags locatietheater -en landschapkunst festival. Met het eiland als inspiratiebron en podium is Oerol uniek. Wat in 1982 begon als straatfestijn, groeide uit tot multidisciplinair festival dat tot ver over de grens bekend is.

 

Oerol is Terschellings voor ‘overal’ en stamt af van een oude eilandgewoonte: als vroeger het vee met het voorjaar weer buiten kon grazen, liepen de beesten ‘oerol’. Onderdelen van het programma zijn overal op het Waddeneiland, vaak buiten en op onverwachte locaties: 40 theatervoorstellingen, 20 paspoortprojecten (20 beeldende en theatrale projecten, met dit paspoort doorlopend te bezoeken), 50 muziekoptredens en iedere dag straattheater. Op sommige plekken staan tenten, andere voorstellingen zijn gewoon in de openlucht, maar ook in boerenschuren, boothuizen en oude bunkers kunnen verrassingen bieden. Andere voorstellingen zijn van internationale gezelschappen of van de jonge makers uit het Atelier. Het Groene Strand en festivalterrein De Westerkeyn zijn als altijd de plekken om te dansen op live muziek van verschillende bands. De AVRO is tijdens Oerol aanwezig en brengt iedere dag verslag op radio en tv.

Lees ook:Oerol Festival 2012 op Terschelling
Lees ook:Oerol 2010 op Terschelling
Lees ook:Oerol op Terschelling stevent af op record ticketverkoop
Lees ook:Oerol Festival 2009 op Terschelling
Lees ook:Oerol op Terschelling: 9-18 juni

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oerol 2011 op Terschelling

  1. Huisje

    Volgend jaar zijn wij er bij!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>