FotoFestival Naarden 2011

Zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni 2011 vindt in Naarden de twaalfde editie plaats van FotoFestival Naarden (2015: klik hier). Let’s Face It – Portraits of Dutch Photography is het hoofdthema van het culturele evenement, dat om het jaar plaatsvindt en tienduizenden fotoliefhebbers naar het vestingstadje weet te lokken. In de Grote Kerk van Naarden is een overzichtstentoonstelling te zien van Joost van den Broek, winnaar van de Zilveren Camera 2010 (bron: persbericht).

Nieuw, jong, Nederlands en verhalend. Dat zijn de kernwoorden van het FotoFestival Naarden 2011, het fotofestival van Nederland dat wereldwijde bekendheid geniet. Op de twaalfde editie zijn series te zien van aanstormend talent, maar er hangt ook werk van gevestigde namen. Het hoofdthema van het FotoFestival Naarden 2011 is Let’s Face It – Portraits of Dutch Photography. Afgeleide thema’s zijn Famous Heads, Just Me (zelfportretten), Second Skin (uniformen en bedrijfskleding) en Photoshop Mania (over de voortschrijdende beeldmanipulatie). Op het festival is verder een fotoboektentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs en een expositie van genomineerden voor de Akademie Vogue Award Fotostyling.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont tweejaarlijks een overzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie, met de blik gericht op de toekomst en een oog voor traditie. Nieuw talent wordt gepresenteerd samen met gevestigde namen. Uitgangspunt is vergelijken en genieten. Het festival is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt. Vier weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

Lees ook:FotoFestival Naarden 2015
Lees ook:FotoFestival Naarden 2017
Lees ook:Nudes from Freud in The Hague (English summary)
Lees ook:Nationale kunstbeurs ARTArnhem
Lees ook:This Art Fair in de Beurs van Berlage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>