Dure voetstappen in pindakaaskunstwerk

Zondagmiddag stapte een bezoeker per ongeluk in een kunstwerk: de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers in het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het zijn twee dure voetstappen geworden, want de argeloze toerist kan van het museum een rekening verwachten.  ‘Het is een normale procedure dat mensen betalen als ze kunst beschadigen’, zei Sharon Cohen, de voorlichtster van het museum. ‘Het vernielde gedeelte wordt door onze technische dienst netjes gestuukt.’ Om de Pindakaasvloer staat geen hek, omdat men dat niet mooi vindt staan. De schade is inmiddels hersteld. 

Sinds het kunstwerk in het Rotterdamse museum ligt, zijn er al drie bezoekers per ongeluk in het smeuïge broodbeleg terecht gekomen. Wim T. Schippers bedacht de vloer in 1962. Het kunstwerk is 4 bij 14 meter groot en bevat 1100 liter pindakaas. Museum Boijmans van Beuningen kocht het concept vorig jaar. Het werk is nog tot en met 29 mei te zien.

Lees ook:Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Museumprijs voor Boijmans van Beuningen
Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam kampt met wateroverlast
Lees ook:Museum Boijmans viert 90e verjaardag Co Westerik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>