Via Google Art naar het museum

Kunstliefhebbers kunnen voortaan via google het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam bezoeken. Op de website van dit nieuwe Google Art Project zijn meer dan duizend kunstwerken en 385 zalen uit de 17 belangrijkste musea ter wereld te zien. Bezoekers kunnen de museumzalen in 360 graden bekijken, inzoomen op kunstwerken en achtergrondinformatie opvragen. Doel is om de collectie van het Rijks -en het Van Gogh Museum wereldwijd voor een breed publiek toegankelijk te maken.

 

De andere deelnemende musea zijn  The Museum of Modern Art (MOMA), het Metropolitan Museum en de Frick Collection in New York, de Free Gallery of Art in Washington, de Hermitage in Sint-Petersburg, de Tretyakov Gallery in Moskou, het Uffizi in Florence, The National Gallery en het Tate Brittain in Londen, het Paleis van Versailles, de Alte Gemäldegalerie en de Gemäldegalerie in Berlijn, Museo Reina Sofia en Museo Thyssen-Bornemisza in Madrid en het Museum Kampa in Praag.

Lees ook:Hermitage is een hit
Lees ook:Van Gogh en de Kleuren van de Nacht
Lees ook:Topstuk uit kunstgeschiedenis in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Exposities van onder meer Matisse, Rembrandt en de Impressionisten bij Pathé
Lees ook:Matisse tot Malevich in Hermitage Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Via Google Art naar het museum

  1. K. Emmer

    Ik wil niet vervelend doen, maar de St. Janskerk in Gouda is al ruim 10 jaar virtueel te bezoeken. Zijn haar Glazen in gigapixel formaat gefotografeerd en te bezichtigen via internet. Ik vind de virtuele rondgang van Googel van een terleurstellende kwaliteit!.

    http://www.sintjan.com

    Groet, Kees

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>