El HEMA in collectie Graphic Design Museum

Zaterdag 15 januari 2011 opent de tentoonstelling Connecting The Past And The Future in het Graphic Design Museum te Breda. De Arabische HEMA is onderdeel van de tentoonstelling over grafische beeldcultuur die verbindingen legt tussen de geschiedenis en de toekomst van grafische beeldcultuur. De tentoonstelling laat voor het eerst werk zien uit de historische collectie van het museum, gekoppeld aan nieuw en recent verworven werk gemaakt in de 21e eeuw. Naast het werk van Mediamatic is er werk te zien van Albert Hahn, Wim Crouwel, Stefan Sagmeister, Rem Koolhaas, John Maeda en Jonathan Puckey (bron: persbericht).

 

Hoe zou een Arabische HEMA er uit zien? Mediamatic stelde zichzelf deze vraag en bedacht in 2007 El HEMA, een denkbeeldige Arabische HEMA. Een tijdelijke winkel die bijzondere uitingen van Nederlandse en de Arabische cultuur samenbrengt. El HEMA verkocht onder andere halal rookworsten, Arabische chocoladeletters, voordelige hoofddoekjes en palestijnensjaals (kaffia) van goede kwaliteit. Voor de tentoonstelling Connecting The Past And The Future is een speciale El HEMA pop-up store in de collectie opgenomen. De tentoonstelling is tot en met 29 mei 2011 te zien in het Graphic Design Museum te Breda. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten. Reguliere entreeprijs: 7,50.

Lees ook:Opening El HEMA in de Beurs van Berlage
Lees ook:Graphic Design Museum in Breda
Lees ook:Graphic Design Festival Breda
Lees ook:UnCOVERing Women wegens succes verlengd
Lees ook:Stripfestival Breda 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>