PAN Amsterdam 2010 in de RAI

De Parkhal van de RAI is van zondag 21 tot en met zondag 28 november 2010 het domein van de jaarlijkse  kunst –en antiekbeurs PAN Amsterdam (editie 2012: klik hier). Volgens de website is het de ‘belangrijkste nationale kunst –en antiekbeurs’: hedendaagse en moderne kunst & design gaan er hand in hand met kunstobjecten met een lange geschiedenis. Tachtig experts keuren elk object van tevoren op authenticiteit, artistieke kwaliteit en conditie. Voldoet het niet aan de strenge eisen, dan komt het niet op de beurs: dat biedt vertrouwen en zekerheid.

 

Kunstliefhebbers kunnen deelnemen aan Rondje PAN, waarin een aantal topstukken worden toegelicht (deelname kost € 5,=). Iedere dag organiseert de AVRO een Kunstuurtje. Daarnaast zijn er een aantal lezingen, waarvoor extra entree wordt gevraagd. In 2008 werd de beurs uitgebreid met een designpaviljoen. Daarmee is PAN de eerste algemene kunst –en antiekbeurs die design (het antiek van de toekomst) een vaste plek heeft gegeven.

 

In 1987 was Amsterdam culturele hoofdstad van Europa: toen namen zes vooraanstaande antiquairs en kunsthandelaren het initiatief voor de oprichting van PAN: Pictura Antiquairs Nationaal, de tegenhanger van Antiquairs Internationaal & Pictura Fine Art, het latere TEFAF, dat om het jaar in Maastricht plaatsvindt. De eerste keer trok een kleine 11.000 bezoekers, vorig jaar waren het er circa 42.000. PAN spreekt een breed publiek aan: van jong tot oud, van professionals tot particuliere kunstliefhebbers. De beurs is te bezoeken van 11.00 tot 19.00 uur, donderdag en de laatste zondag tot 18.00 uur.

Lees ook:PAN Amsterdam 2013
Lees ook:Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>