Museumprijs voor Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2010 gewonnen. Met 42,6 procent van de stemmen van het publiek krijgt het museum de prijs van 100.000 euro. Tot en met 23 januari 2011 is er de expositie ’De grote ogen van Kees van Dongen’ te zien. In totaal stemden ruim 33.000 mensen op één van de genomineerde musea; naast Boijmans waren dat De Fundatie in Zwolle en het Stedelijk Museum Schiedam.

 

Een vakjury had de musea vooraf geselecteerd. Ieder jaar kiest de jury een categorie waaraan de musea moeten voldoen; dit jaar was dat ‘beeldende kunst’. Volgens de jury laat museum Boijmans van Beuningen ‘een uitgekiende variatie van presentaties zien’. Daarnaast probeert het museum nieuw publiek te trekken door middel van innovatieve initiatieven, zoals Boijmans TV. Directeur Ex zei op het Radio 1 Journaal dat het geldbedrag wordt gebruikt om het museumdepot te renoveren. Nu staan kunstwerken in lekkende kelders. De Museumprijs bestaat sinds 1990. Vorig jaar won het Openluchtmuseum in Arnhem.

Lees ook:Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Museum de Fundatie Zwolle beleeft topjaar
Lees ook:Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Tot en met 1 april stemmen voor de Museumprijs 2013
Lees ook:Museumprijs voor Openluchtmuseum Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>