Pirandello Festival Helmond

Van donderdag 3 tot en met zondag 13 juni 2010 vindt in Helmond voor de derde keer het tweejaarlijkse  Pirandello Festival plaats, een Italiaans georiënteerd festival voor Italiaanse cultuurliefhebbers: van keuken tot kunst, van theater tot tentoonstelling. Met  theatervoorstellingen -en vertellingen, Italiaanse films en een amateur-concours. En authentieke, ambachtelijk bereide Italiaanse gerechten tijdens Mercato della terra – culinair festijn slow food.

 

Rode draad door het festival is ‘doen alsof’, in mooi Italiaans ‘Fingere di fingere’: een thema dat nauw verwant is aan ‘identiteit’ en ‘zijn of schijn’ en regelmatig terugkeert in de werken van de Italiaanse schrijver van poëzie, theaterstukken en romans, Luigi Pirandello (1867-1936). Het festival wordt donderdag geopend in aanwezigheid van de Italiaanse auteur Antonio Tabucchi. Het amateur-concours voor amateurtoneel –en vertellers vindt vrijdag 4 tot en met zondag 6 juni plaats. Locaties en tickets: klik hier; programma: klik hier.

Lees ook:A’DAM ITALIANO, powered by Crodino
Lees ook:Italiaanse Gelato Festival op Museumplein Amsterdam
Lees ook:Kasteel de Haar: Smaak van Italië
Lees ook:Tweede etappe Giro d’Italia naar Utrecht
Lees ook:Amsterdams Kleinkunst Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>