Gratis uitjes op Moederdag 2010

Zondag 9 mei 2010 is het Moederdag. De Verenigde Staten kennen deze dag sinds 1908, Nederland sinds 1925 (2013: klik hier). Een dag voor knutselende kinderen, kokende vaders  en moeders die allang blij zijn als de dag zonder brokken verloopt. De commercie doet stevig mee met kortingen en aanbiedingen. Een dagje uit op Moederdag is populair:  horeca, beautycentra, dierentuinen, themaparken en musea  lokken met activiteiten, verwenarrangementen, ‘high tea’ en moederdagbrunches. Leuk, maar vaak behoorlijk aan de prijs. Er zijn ook gezellige gratis uitjes op Moederdag, zoals:

Dit weekend is het Nationale Molen -en Gemalendag: honderden molens en tientallen gemalen openen hun deuren en er zijn allerlei activiteiten.

Dit jaar vindt de vijfde editie plaats van Meimaand Fietsmaand. De VVV’s hebben in honderden fietsroutes uitgestippeld. De aftrap van Meimaand Fietsmaand vond 1 mei plaats In het Zeeuwse Renesse: in Zeeland is 2010 uitgeroepen tot het Jaar van de Fiets. Op 4 juli raast het peloton van de Tour de France door de provincie, maandag 10 mei de Giro d’Italia.

Breda organiseert zaterdag 8 mei  Moedernacht: een programma op de Grote Markt vanaf 19.30 uur met onder andere interviews, verhalen, film, muziek. Terwijl moeders op moederdag een ontbijt je op bed krijgen, sterft ergens op de wereld elke minuut een vrouw tijdens de zwangerschap of bevalling. Voorkomen van moedersterfte was één van de acht millenniumdoelen, maar is het minst gevorderd. Breda wil hieraan op deze manier aandacht besteden.

Den Bosch staat op moederdag in het teken van asperges, met een heus aspergeveldje en verschillende activiteiten in de binnenstad. Moeders kunnen meedoen aan een wedstrijd aspergeschillen.

Doetinchem: mama mag gratis met het gezin mee naar het Openbaar Vervoermuseum.

Den Haag: moeders mogen gratis mee naar de gemeentelijke zwembaden in Den Haag: De Blickerd, De Houtzagerij. Overbosch, De Waterthor en het Zuiderparkbad. De rest van het gezin moet wel betalen. Er zijn meer zwembaden in het land die moeders gratis naar binnen laten of ze met een aardigheidje verrassen.

Goeree Overflakkee: moederlief mag gratis mee naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk (bij Zierikzee). Voor de kinderen is er een puzzeltocht.

Groningen: Moeder Jans van de strip Jan, Jans en de kinderen nodigt alle moeders uit naar het Stripmuseum te komen. Ze mogen gratis met hun kinderen mee en kunnen gratis deelnemen aan een workshop striptekenen. Het gezin is ook welkom, maar moet betalen.

Keukenhof (niet gratis): Klederdrachtshow met dans –en modeshows op het Molenplein, lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen.

Leiden: mama mag met de kinderen mee naar het Museum van Volkenkunde in Leiden. Speciaal voor Moederdag is er een optreden met traditionele Javaanse dansen.

Middelburg: de Giro d’Italia finisht maandag 10 mei in de Zeeuwse hoofdstad. De hele week is het feest, met op zondag: het wereldrecord Pastaschilderij maken en een Stadspicknick met muziek, dans en theater op de Markt, dans in winkeletalages en de dansparade Il Giro di Danza door het centrum. Moeders kunnen gratis mee naar binnen in het Zeeuws Museum.

Nijmegen: moeder mag gratis mee naar het Afrikamuseum in het naburige Berg en Dal.

Oldebroek: Aspergedag in Fruittuin Verbeek met topkoks uit Zwolle en uitleg over aspergeteelt.

Peel en Maas (Midden Limburg): in Geijsteren wordt zondag 9 mei voor de tiende keer de tweejaarlijkse Internationale Kunstmanifestatie Geijsteren gehouden in de straten van het dorp, de kerk en rondom Eethoeve de Moogaard. Het evenement groeide uit tot een niet meer weg te denken manifestatie in Zuid-Nederland, waar duizenden bezoekers op afkomen: kunstenaars uit binnen –en buitenland ‘staan te dringen om een plekje te veroveren. Naast kunst is er muzikaal entertainment en een overdekt Frans terras.

Rotterdam: moeders mogen gratis mee naar het Nederlands Fotomuseum. Moederdag spelletjescircuit in het Zuiderpark.

Scheveningen: gratis zandsculpturenfestival op het strand en de Boulevard.

Slagharen (Dr): moeders mogen gratis mee naar Attractie –en vakantiepark Slagharen en de rest van het gezin krijgt 25 procent korting.

Tilburg: moeders mogen gratis mee naar het Natuurmuseum Brabant, waar de tentoonstelling ‘Moeders mooiste’ is te zien.

Utrecht: zondag vindt de tweede etappe plaats van de Giro d’Italia: van Amsterdam door de provincie Utrecht naar de Domstad. In Utrecht, maar ook in veel andere plaatsen waar het peloton voorbijraast, zijn allerlei activiteiten.

Vlissingen: in het Bellamypark staat een openluchtbioscoop, één van de activiteiten rondom de Giro d’Italia, die maandag door Zeeland komt. De Italiaanse film ‘Pane e Tulipani’ is te zien: over een huisvrouw die besluit tijd voor haarzelf te nemen, haar gezin even laat voor wat het is en in Venetië terechtkomt.

Lees ook:Leuke uitjes voor Moederdag
Lees ook:Gratis uitjes op Moederdag 2011
Lees ook:Giro d’Italia 2016 start in Apeldoorn
Lees ook:Moeders op Moederdag gratis naar Omniversum Den Haag
Lees ook:Dagje uit op Moederdag 2012

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gratis uitjes op Moederdag 2010

 1. joke

  Asperges word niet geplukt ,maar gestoken..heeft er weer eentje zijn huiswerk niet goed gedaan..

    /   Reply  / 
  1. erikfeenstra

   Dat stond zo op een site over het evenement. Ik zal het veranderen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>