Latin American Film Festival 2010 in Utrecht

Van donderdag 6 tot en met vrijdag 14 mei 2010 vindt in Utrecht de zesde editie plaats van het Latin Film Festival (2013: klik hier). Het Louis Hartlooper Complex in Utrecht biedt ruim vijftig Latijns-Amerikaanse speelfilms en documentaires, maar ook muziek en dans: iedere avond brengen dj’s in de cocktailbar de beste salsa, reggae, samba, bossa nova en dancehall ten gehore. Thema is ’200 jaar onafhankelijkheid’: een feest dat een aantal Latijns-Amerikaanse landen dit jaar viert. Dinsdag 11 mei vindt een debat plaats, waarin wordt gezocht naar het icoon van de Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheid. Wordt dat Che Guevara, Maradona, Piazzola, Hogu Chavez, of een ander?

 

In het programmaonderdeel ‘Jong (in) Latijns-Amerika’ ligt de nadruk op jongeren in film: hun mogelijkheden en kansen, maar ook hun worstelingen en problemen. Het LAFF werd in 2005 opgericht en groeide uit tot een succesvol middelgroot festival en kennisnetwerk op het gebied van Latijns-Amerikaanse film en cultuur. Het LAFF introduceert en presenteert jaarlijks het werk van (nieuwe) filmmakers uit en over dit werelddeel, een overzicht van culturele en maatschappelijke ontwikkelingen op dit continent en een uitgebreid verdiepingsprogramma.

Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Leiden Internationaal Film Festival 2014
Lees ook:Woerden wil bij Zuid-Holland horen
Lees ook:Holland Animation Film Festival 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>