Kerstvakantie in de Hermitage

Het nieuwe museum Hermitage in de verbouwde Amstelhof in Amsterdam is een ware publiekstrekker. Met 450.000 bezoekers sinds de opening in juni dit jaar is het de grootste hoogvlieger in museumland en na het Van Gogh, het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis het vierde best bezochte museum in de hoofdstad. Tot en met 31 januari is de tentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’ te bewonderen. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is de Hermitage gesloten, maar de dagen eromheen is er een speciaal programma voor jong en oud (bron: nieuwsbrief).

Zo is er een workshop Russische liederen op 27 december in het auditorium. Voorkennis van de Russische taal is niet nodig; aanmelden via [email protected]. ’s Middags treedt het Noord-Hollands Byzantijns mannenkoor op. Vadertje Vorst bezoekt met zijn sneeuwhulpje, het Russische sneeuwmeisje Snegoerotsjka, de Hermitage op 27 december en 3 januari en verrast kinderen en hun ouders met traktaties en aanbiedingen. Op 3 januari brengt het ensemble Otrada een winters programma, onder andere met Snegoerotsjka.

De Hermitage is iedere woensdagavond gratis toegankelijk voor publiek; veelal met iets extra’s, zoals een filmvertoning of een muziekuitvoering. Kinderen kunnen aan de slag in de Kinderhermitage. Na een korte rondleiding kunnen zij onder professionele begeleiding hun eigen aankleedpop vormgeven op 28 en 29 december en op 17 en 24 januari. Aanmelden via [email protected]. De Hermitage is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en woensdag tot 20.00 uur. Van 1 februari tot en met 5 maart is het museum gesloten, omdat er dan een nieuwe tentoonstelling wordt ingericht: ‘Matisse tot Malevich’.

Lees ook:Hermitage is een hit
Lees ook:Winteravonden aan de Amstel in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Koningin opent Hermitage Amsterdam
Lees ook:Alexander de Grote in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>