Koningin bij Balletgala Dansersfonds ‘79

Maandag 9 november 2009 is de koningin aanwezig bij het 15e Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het Muziektheater in Amsterdam (2014: klik hier). Doel van de stichting is om nieuw aanstormend danstalent te stimuleren en mensen te eren die veel hebben betekend voor de danskunst. Het gala vindt om het jaar plaats en is een benefietavond ten bate van het fonds: iedereen treedt belangeloos op. De avond wordt opgedragen aan het repertoire van Het Nationale Ballet.

Philip Neal en Wendy Whelan, solisten van het New York City Ballet, dansen een pas de deux uit ‘Jewels’ van George Balanchine. Daarnaast leveren dansers van het Ballet am Rhein Düsseldorf en het operaballet van Parijs een bijdrage. Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, Introdans Ensemble voor de Jeugd en leerlingen van de dansvakopleiding van het Haags conservatorium zijn het Nederlandse aandeel. Daarnaast is er een film van Henk van Dijk te zien, de videomaster van Het Nationaal ballet. In 1979 richtten dansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar (zie foto) het Dansersfonds op. Zij waren jarenlang als solisten verbonden aan Het Nationale Ballet en in de jaren ’70 min of meer beeldbepalend voor de Nederlandse klassieke dans. Radius nam in 1990 afscheid, haar man Ebbelaar een paar jaar eerder.

Lees ook:Prinses Beatrix bij 19e BalletGala Dansersfonds in DeLaMar Theater
Lees ook:Prinses Beatrix bij 20e Balletgala Dansersfonds
Lees ook:Balletgala in DeLaMar Theater
Lees ook:‘On the move’: topballetten bij het Nationale Ballet
Lees ook:Nederlands Dans Theater: première Kylián

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>