Wereldpremière Amandla! Mandela in Carré

Zaterdag 24 oktober 2009 beleeft theater Carré een wereldpremière, waarnaar lange tijd reikhalzend werd uitgekeken: de internationale productie ‘Amandla! Mandela’. Een gemengde cast van dertig artiesten uit Nederland en Zuid-Afrika brengt een grootschalige muzikale hommage aan de man die miljoenen over de hele wereld inspireerde: de Zuid-Afrikaan Nelson Mandela. ‘Amandla’ betekent kracht: de musical laat zien met hoeveel passie hij zijn leven leidde. ‘Een hartstochtelijk leven krijg je niet als je je klein maakt, als je tevreden bent met een leven dat minder is dan het leven dat je zou willen leiden.’ Dat is het motto van Mandela, die in na 27 jaar gevangenschap vrijkwam en de eerste zwarte president van Zuid-Afrika werd.

Amsterdam was een van de eerste steden die Mandela in 1990 aandeed na zijn vrijlating. Hij werd ontvangen door de toenmalig burgemeester Ed van Thijn en op het Leidseplein toegejuicht door 20.000 mensen. Van Thijn zal samen met de huidige burgemeester Job Cohen op de première aanwezig zijn. De musical blijft tot en met zondag 8 november in Carré en toert daarna rond door het land.

Lees ook:Spoedig herdenking Mandela in Den Haag
Lees ook:Herdenking Mandela in Amsterdam
Lees ook:Nationaal Eerbetoon aan Mandela in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam krijgt Nelson Mandelapark
Lees ook:Carré presenteert Nederlandse versie van War Horse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>