West Side Story in Carré

West Side Story, de legendarische musical van Leonard Berstein (muziek) en Stephen Sondheim (teksten), komt naar Nederland. Dinsdag 22 september tot en met zondag 11 oktober 2009 staat de Amerikaanse jubileumtour met de originele Engelse versie in het Amsterdamse Carré, in het kader van Amsterdam-New York 400 jaar. De cast van de 50th Anniversary Tour van West Side Story maakt een tournee door Europa. Van 16 tot en met 30 december is de cast terug in Nederland en staat dan in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

 

West Side Story ging in 1957 op Broadway in première en geldt als één van de mijlpalen in de musicalgeschiedenis. Het was de eerste musical waar zang, dansen en acteren niet meer los van elkaar stonden, maar als het ware in elkaar vervlochten waren. In 1961 werd er een film van gemaakt, onder regie van Jerone Robbins, die tien Oscars won. Het verhaal speelt zich af in New York, waar twee jeugdbendes het op elkaar gemunt hebben, maar is ontleend aan Romeo en Julia van Shakespeare. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Pathé Rembrandt in Arnhem neemt afscheid met klassiekers en expositie
Lees ook:Pathé De Kroon in Zwolle neemt afscheid met klassiekers en expositie
Lees ook:Pathé Theatre presenteert ‘Miss Saigon 25th Anniversary’ – donderdag 20 oktober
Lees ook:Première Sister Act in Circustheater Scheveningen
Lees ook:Première ‘Fame’ in het Nederlands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>