Ui(t)dagen Kampen

Kampen staat vier donderdagen in het teken van de Kamper Ui(t)dagen (editie 2011: klik hier). De eerste twee dagen zijn al geweest, donderdag 30 juli 2009 volgt de derde en 6 augustus de vierde Ui(t)dag van de Hanzestad aan de IJssel. Komende donderdag staat de boekenmarkt en een muziekfestival centraal, de week erop Orgelpad en een kunstmarkt. Op 30 juli klinkt muziek op verschillende pleinen en is de binnenstad gevuld met een grote braderie tot 18.00 uur. In de Hagenpoort is een boekenmarkt. Om 20.00 uur barst de rest van het muzikale deel van de dag los, met live muziek op meerdere podia in de stad. Vanaf het Van Heutzplein vaart de salonboot De Veerman van Kampen voor een rondvaart over de IJssel.

 

Op 6 augustus vindt voor de vierde keer in Kampen een kunstmarkt plaats. Kunstenaars tonen hun werk en geven demonstraties op de Oudestraat vanaf het Van Heutzplein. Ook op deze dag is er een grote braderie tot 18.00 uur en vaart de salonboot over de IJssel. Het Kamper Orgelpad is zo langzamerhand een begrip in de Nederlandse orgelcultuur. Op 6 augustus staan kerkdeuren open voor (orgel)liefhebbers, die ook zelf onder toezicht mogen (proberen te) spelen op de kerkinstrumenten. De kerken zijn: Bovenkerk, Broederkerk, Lutherse Kerk, Buitenkerk, Gereformeerde Gemeente en Nederlands Gereformeerde Kerk. Vanaf 20.00 uur is er in de Bovenkerk een orgelconcert van Ab Weegenaar uit Kampen: toegang kost zes euro.

Lees ook:Kamper Ui(t)dagen 2011
Lees ook:Ui(t)dagen Kampen 2010
Lees ook:Kamper Ui(t)dagen 2014
Lees ook:Kamper Ui(t)dagen 2017
Lees ook:Kamper Ui(t)dagen 2016

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ui(t)dagen Kampen

  1. Pingback: Kamper Stripspektakel | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>