Alle Rembrandts in de Beurs van Berlage

Het haalt het natuurlijk niet bij het échte werk, maar toch is het bijzonder: van 5 juli tot en met 6 september zijn alle werken van Rembrandt bij elkaar op één tentoonstelling te zien: The Complete Rembrandt. In de Beurs van Berlage hangen reproducties van Rembrandts 317 schilderijen, 285 etsen en een grote keuze van ‘relevante’ tekeningen’, aldus de website. Die meldt ook dat dit voor het eerst gebeurt: een ‘wereldpremière’ betreft, maar in het Rembrandtjaar 2006 hingen in dezelfde Beurs ook al reproducties van al zijn schilderijen bijeen.

 

Misschien waren gereconstrueerde verminkte en verloren gegane schilderijen er in 2006 niet bij, waar de organisatie het nu over heeft. Hoe dan ook: leuk is het wel, om ál zijn werk bij elkaar te zien. Met originele werken van Rembrandt kan een tentoonstelling van hooguit 50 werken worden samengesteld. De toeristen kunnen zo’n extraatje wel gebruiken  in een tijd waar bijna alle topmusea in de hoofdstad verbouwen en geheel of gedeeltelijk gesloten zijn. De toegangsprijs is pittig: 12 euro (kinderen tot 8 jaar gratis): dat is bijna meer dan wat een museum met het ‘echte’ werk vraagt. Maar goed: voor dat geld kan de bezoeker en passant een kijkje nemen in één van de architectonische hoogstandjes van Amsterdam: de Beurs van Berlage naast de Bijenkorf.

Lees ook:Van Gogh, My Dream Exhibition in Beurs van Berlage Amsterdam
Lees ook:Eerste Rembrandt tentoonstelling in Spanje
Lees ook:‘Leonardo da Vinci – Artist – Inventor – Genius’ in Beurs van Berlage Amsterdam
Lees ook:This Art Fair in de Beurs van Berlage
Lees ook:Rijksmuseum Amsterdam presenteert: Late Rembrandt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>