Jazz in the Woods in Apeldoorn

Vrijdagavond 29 mei 2009, vlak voor Pinksteren, vindt in Apeldoorn voor de 19e keer het gratis Jazz festival  ‘Jazz in the Woods‘ plaats (editie 2012: klik hier). De binnenstad wordt omgetoverd tot één swingende locatie met zo’n 15 buitenpodia, de mobiel rondtrekkende band ‘Forest Jazz band’ en live optredens in verschillende horecazaken. Het festival biedt zowel oude als nieuwe jazz, rhytme & blues, pop, soul, hiphop, rock en funk. Donderdagavond geven de New Orleans Ale Stars uit Canada alvast een voorproefje: een streetparade van 18.00 tot 21.00 uur. Op zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur ‘Jazz for the Oldies’ op het Raadhuisplein.  

 

In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw vond in Apeldoorn het festival Jazz in the Woods plaats in 10 tot 15 cafés in de binnenstad. Buitenpodia waren er nog niet. Het festival had dan ook als bijnaam ‘barretocht’. Rond 1990 nam theater Orpheus het festival over, maar niet voor lang. In 1991 vond het eerste festival met buitenpodia plaats: ‘Jazztival’. Later werd de naam ‘Jazz in the Woods’ in ere hersteld. Het spande er even om of de organisatie dit jaar de financiering rond kon krijgen, maar uiteindelijk bleken de plaatselijke horeca en sponsors bereid geld te betalen.

Lees ook:Jazz in the Woods 2010 in Apeldoorn
Lees ook:Jazz in the Woods Apeldoorn 2012
Lees ook:Grolsch Jazz in the Woods in Apeldoorn
Lees ook:Haarlem Jazz & More 2015
Lees ook:Haarlem Jazz and More 2017

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jazz in the Woods in Apeldoorn

  1. Pingback: Eropuit met Pinksteren 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>