Latin American Film Festival in Utrecht

Van donderdag 7 tot en met vrijdag 15 mei 2009 viert het Latin Film Festival (LAFF) de vijfde editie in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht (2013: klik hier). Ook dit jaar biedt het festival ruim veertig actuele speelfilms, korte films en documentaires uit Latijns-Amerika. VPRO’s Metropolis tv maakte een selectie uit de beste documentaires. Na de filmvertoningen vinden er talkshows en vraaggesprekken plaats met filmmakers en filmdeskundigen. Donderdag 7 mei wordt het festival op 16.00 uur geopend met zowel een besloten als een publieksvoorstelling van de film ‘Linha de Passe’. Op het Ledig Erf zijn iedere avond gratis openluchtvoorstellingen te zien.

 

Naast film spelen muziek en dans een belangrijke rol, zoals op het slotfeest LaFFiesta in Tivoli. Het LAFF toont ieder jaar het werk van (nieuwe) filmmakers uit Latijns-Amerika en besteedt aandacht aan culturele en maatschappelijke ontwikkelingen op dit continent. Het LAFF werd in 2005 opgericht en groeide van een specialistisch festivalletje uit tot een succesvol middelgroot evenement.

Lees ook:Latin American Film Festival 2010 in Utrecht
Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Cinedans 2016 in EYE Amsterdam
Lees ook:Rialto World Cinema Amsterdam, 18-27 augustus
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>