Paul Citroen nog één week in Zwolle te zien

De grote overzichtstentoonstelling van schilder Paul Citroen (1896-1983) is nog één week te zien in museum De Fundatie in Zwolle: tot en met zondag 11 januari 2009. Mede door deze expositie ‘Tussen modernisme en portret’ kwam het afgelopen jaar een record van zo’n 100.00 bezoekers naar het voormalige paleis van Justitie in Zwolle. Ook het bericht op deze blog over deze tentoonstelling had veel belangstelling.

 

De Fundatie laat ruim 250 werken van Citroen zien, waarvan veel voor het eerst. Tekeningen, portretten, schilderijen en een selectie foto’s uit de jaren ’30. De schilder wed in Berlijn geboren, had daar contacten met kunstenaars als Paul Klee en Wassily Kandinsky en kwam in 1928 naar Nederland.

Lees ook:Tentoonstelling Paul Citroen in Zwolle
Lees ook:Paul Citroen – A’dams en Eva’s in Kasteel het Nijenhuis te Heino/Wijhe
Lees ook:Museumbezoek blijft het goed doen
Lees ook:Museum de Fundatie in Zwolle: Jeroen Krabbé – Het late licht
Lees ook:Ans Markus – ‘Als ik jou was’ in Museum De Fundatie Zwolle

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paul Citroen nog één week in Zwolle te zien

  1. w.i. van eekhout

    Jammer dat deze site niet wordt/is bijgehouden. De tentoonstelling over/van werken van Paul Citroen is inmiddels voorbij, maar op de site wordt “gedaan”alsof hij nog loopt, terwijl die tentoonstelling reeds 14 dagen voorbij is. Webmaster, houdt Uw zaakjes bij. Een foute site is een slechte reclame!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    In het artikel staat duidelijk de einddatum van de expositie vermeld. Van ‘een foute site’ is geen sprake: het is geen lopende agenda of activiteitenladder, maar een infotainmentsite daarover. Berichten kunnen door mij als redacteur niet ‘zo maar’ worden gewist.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>